Nuttige tips

Als u lekker op vakantie wilt gaan naar Kemer Turkije is het altijd een slim plan om bepaalde zaken te regelen. Op deze pagina vind u diverse praktische informatie over het land Turkije, de omgeving en over naar het buitenland op vakantie gaan. Er zijn namelijk wel bepaalde zaken waar u als Nederlander op moet letten. Daarnaast kan het ook handig zijn om een reisverzekering af te sluiten voor het geval er iets onvoorziens gebeurd op uw vakantiebestemming.

Toegang tot Turkije

Omdat Turkije nauw verbonden is met Europa zijn de regels om naar Turkije af te reizen over het algemeen soepel. U dient de beschikking te hebben over geen geldig paspoort welke bij aankomst nog minimaal 6 maanden geldig is. Tevens dient u van tevoren een e-visum Turkije te regelen. Waar je in het verleden in het vliegtuig nog een papiertje kon invullen voor het visum, gaat dit tegenwoordig volledig digitaal. Dit visum kunt u rechtstreeks bij de Turkse overheid aanvragen (let op ze accepteren alleen credit card) of via een website als Visumbureau.nl waar u met iDeal kunt betalen.

Betalen in Turkije

Anno 2019 is de pinpas zoals wij die in Nederland kennen wereldwijd gelukkig geaccepteerd. Je kan met je pinpas (of credit card) bijna overal betalen in Turkije. In ieder geval kan je van alle betaalautomaten gebruik maken. In Turkije betaal je met de Turkse lire. In de toeristische gebieden kan je bij alle marktkooplui ook betalen met de Euro als je wilt. Wij raden dit af omdat je hiermee vaak meer betaald.

Let op dat als je op de Turkse markt of in een van de vele kleine winkeltjes komt dat je moet onderhandelen. In Turkije is dit namelijk heel gewoon, en als je meteen de vraagprijs geeft dan betaal je teveel. In de grotere winkels/supermarkten kan je weer niet onderhandelen.

Reisverzekering Turkije

Je hebt voor Turkije geen speciale reisverzekering voor het land zelf nodig. Echter een (doorlopende) reisverzekering is wel aan te raden. Er zijn vele soorten reisverzekeringen met de daarbij behorende dekkingen. De dekking en voorwaarde moet u goed van tevoren bekijken voor u een reisverzekering afsluit. Wij raden een reisverzekering aan voor de volgende 2 zaken:

  1. Medische noodzaak – Je gaat er natuurlijk niet vanuit, maar mocht u iets gebeuren waarbij u medische hulp nodig heeft dan word deze volledig door de meeste reisverzekeringen vergoed. (een zorgverzekering is niet voldoende).
  2. Aansprakelijkheid – Mocht je in het buitenland betrokken raken bij een ongeluk, dan is het handig om een goede juridische bijstand te hebben. Zeker als je van plan bent om een scooter/auto te huren kan deze echt wel van pas komen.
Kemer Turkije
Logo
Shopping cart